Atina tepisi Krusevac

Blog

Prijatnost ambijenta zavisi od harmonije svih detalja u enterijeru i postoji nekoliko načina da se kreira takav ambijent – jedan od njih je izbor tepiha koji će prostor učiniti potpunim, toplim i ugodnim za boravak.

Kako transformisati dom uz pomoć tepiha

Tepisi su neizostavan element uređenja enterijera

Trendovi u uređenju enterijera se menjaju iz godine u godinu, i donose nam mnoštvo različitih ideja i inspiracija za uređenje doma. Izaberite boje koje će dominirati u vašem prostoru i odaberite odgovarajuće dekorativne jastuke, vaze i druge dekorativne elemente koji će vaš prostor učiniti lepšim i prijatnijim.

Prilikom odabira tepiha za vaš dom, poštujte lični stil. S obzirom na širok izbor različitih dezena, boja i oblika, mogućnosti za uređenje enterijera su ogromne, a na vama je samo da odlučite šta je ono što vam se dopada i što se uklapa u vaš lični stil.

Tepisi pružaju udobnost i omogućavaju da se različiti delovi enterijera spoje u jednu celinu. Tepih ima moć da jednu običnu sobu pretvori u raskošnu ili dekorativnu, a da istovremeno da osećaj topline i prijatnosti.

Kako kombinovati tepih sa nameštajem?

Kako transformisati dom uz pomoć tepiha

Dobra pozicija, odnosno veza između tepiha i nameštaja je neophodna ako želite da savršeno uklopite tepihe u svoj dekor. Pravilo koje dobro funkcioniše i koje bi trebalo da imate na umu prilikom izbora tepiha jeste da bi trebalo da odaberete tepih savršene veličine kako biste na njega mogli da postavite svoj nameštaj. Tepih se najbolje uklapa ukoliko su svi nogari od nameštaja na samom tepihu (ovde se misli na stolove, sofe i nameštaj za sedenje generalno). Ako nemate puno prostora u svojoj sobi, onda možete uzeti tepih srednje veličine i na tepih možete staviti samo prednje nogare od nameštaja.

Odabir stila može napraviti veliku razliku i zavisi od utiska koji želite da postignete.

Kako transformisati dom uz pomoć tepiha

 

Moderan ili klasičan tepih?

Izbor dizajna tepiha zavisi od stila kojim se odlikuje vaš enterijer, namene i veličine prostorije, kao i utiska kakvog želite da postignete pomoću njega.

Boja tepiha treba da bude u skladu sa koloritom podova, zidova ili tapeta, nameštaja i dekorativnog tekstila. Naravno, to ne znači da svi ovi elementi neophodno moraju biti u identičnoj boji, već treba težiti tome da se postigne odgovarajuća harmonija i povezanost između pojedinih elemenata.

Kako transformisati dom uz pomoć tepiha

Takođe, ako je enterijer jednostavan i sveden, sa nekim koloritnim tepihom možete postići idealno akcentovanje prostora.

Kako transformisati dom uz pomoć tepiha

Tepisi svetlih tonova dodatno otvaraju prostor i čine da on deluje znatno prostranije, dok tepisi tamnijih nijasni doprinose stvaranju osećaja elegancije i udobnosti.

Ako ne volite da pravite velika odstupanja u koloritu, koristite boje koje su u istom tonu, a razlikuju se njihove nijanse. Naravno, ove tonove vrlo lako možete kombinovati sa neutralnim bojama, kao što su bela, crna, siva i bež.

Kako transformisati dom uz pomoć tepiha

Za kreiranje dinamičnog enterijera odaberite boje koje stoje jedna naspram druge, kao na primer, plava i žuta, crvena i zelena, ljubičasta i žuta, i slične. Prilikom upotrebe nekih jačih i agresivnijih tonova budite obazrivi prilikom njihovog uklapanja u ostatak enterijera.

Kako transformisati dom uz pomoć tepiha

Uzivajte u kupovini!

Scroll